Det finns lite olika vägar att logga in och delta i ett Zoom-möte, och det ser lite olika ut beroende på vilken webläsare du använder.

Det är dock lättast att klicka på den länk du fått. Du kan också markera länken som är upplagd på hemsidan och kopiera och klistra in den i webbläsaren i adressfältet.

Begär Zoom ett mötes ID använd 220 975 5714.
Begär Zoom ett lösenord för att delta i Höstmötet använd ”Samfundet1”.

Är du på Zoom för första gången kan du behöva godkänna Zooms villkor med med ”I Agree” i rutan som kommer upp.

Klicka på ”Join Meeting”.

Rutor som kommer varje gång:
Varje gång du ansluter till ett Zoom-möte kommer det upp två rutor. I den första väljer du om du vill ansluta med video (din kamera filmar dig och visar övriga deltagare). ”Join with Video”. Det går att stänga av den senare.

Den andra rutan ges du valmöjlighet att ansluta med din apparats mikrofon ”Join with Computer Audio” eller ”Join with Internet Audio”.  När du kommer till Höstmötet är din mikrofon avstängd.

Tre bra symboler att känna till, se nedan. De ligger längst ner på skärmen, och ser du dem inte för din pil/hand längst ner på skärmen så dyker de upp.
Mikrofon, start video och chatt. I chatten skriver du dina frågor till föredragshållarna.

Zoom Chat Button

Bibliotikarien Åsa Kronkvist på LärandeResursCentrum, Högskolan i Kristianstad ger en enkel instruktion på Youtube. Visserligen till elever, men fungerar lika bra för medlemmar i en förening. youtube.com/waatch?v=KfrkaLPfScM

 

 

Meny
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
ErrorHere