Efter ett par års uppehåll kunde vi återigen och äntligen hålla ett fysiskt årsmöte som gick av stapeln i Börssalen. Uppslutningen var stor och det var mycket att avhandla.

Varma gratulationer till Per Ahrbom, arkitekt SAR/MSA som tilldelades Samfundet S:t Eriks belöningsplakett och pris om 50 000 kronor år 2022.
Motiveringen löd: ”För att han i en rad av Stockholms märkesbyggnader utfört renoveringar med respekt för ursprungliga kvaliteter, ofta i kombination med skickligt utförda tillägg som underordnar sig den befintliga byggnaden och som samtidigt har hållbarhet i fokus. I kulturhistoriskt värdefulla byggnader som Stockholms Rådhus, KTH:s bibliotek och Skatteskrapans omvandling till studentbostäder har Per Ahrbom tillsammans med sina medarbetare skapat goda miljöer för dagens och framtidens stockholmare. För Kulturhuset, som han en gång varit med om att rita, och nu varit ansvarig arkitekt för den nyligen avslutade renoveringen har ”bara det som behöver ändras” åtgärdats. Per Ahrboms uthålliga gärning visar hur betydelsefull en modig och kompetent arkitekt är för att en byggnads särpräglade arkitektur ska fortleva i förändringen.”

Varma gratulationer även till Erik Kjellander och Olle Rydh som välförtjänt tilldelades Stadsholmens Kulturhusstipendium motiverat av deras ”yrkesskicklighet och stora intresse för det traditionella hantverket. För en lång rad väl utförda projekt där det klassiska plåtslageriet har utförts med stort engagemang, höga ambitioner och teknisk skicklighet”.

Stort tack till alla medverkande!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Fill out this field
Fill out this field
Ange en giltig e-postadress.
You need to agree with the terms to proceed

Meny
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
ErrorHere