Nu är fototävlingen Sommaren 2020 i Gamla stan avgjord!

Det nu tysta, tomma annars så turistäta Gamla stan har under juli månad dokumenterats i nästan 800 bilder! Samlat skildrar de en speciell sommar, coronasommaren 2020. Den märkliga sommaren visar sig tydligt i alla foton som visar tomma gator och stråk av vemod i gränderna och uteblivna turister. Samtidigt ser vi en stadsdel som lyser upp och avnjuts av de som besöker den.

Vackra, tankfulla, vemodiga, coola, roliga, dokumtära, närvarande, frånvarande, tomma, stillsamma, underbara och förtjusande foton har juryn tagit del av.

Stort tack till alla er som deltagit och bidragit till dokumentationen av sommaren 2020 i Gamla stan!

Ur mängden insända foton har juryn valt att prisa nedan tre foton.

1:a pris
fotograf Maritha Svensson

Juryns motivering:
Coronasommaren 2020 i ett folktomt Gamla stan har enkelt men träffsäkert fångats i den dubbelkopierade bilden av en ansiktskmask på en äldre person med det turistfria och öde Stortorget som lyser igenom.

 

 

 

 

2:a pris
fotograf Pamela Henderson

Juryns motivering:
De två affärsinnehavarna på Köpmantorget som sitter med coronaavstånd utanför sina respektive butiker och väntar på kunder som aldrig infinner sig speglar på ett genuint sätt sommaren 2020 i Gamla stan.

 

 

 

3:e pris
fotograf Jonas Enander

Juryns motivering:
Den humoristiska bilden på raggarna som inte uppträder som förväntas av besökare i Gamla stan visar på ett av de udda inslagen i stadsbilden denna annorlunda sommar.
Meny
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
ErrorHere