VÄLKOMNA TILL ÖPPEN FÖRELÄSNING: ”DEN OFRIVILLIGE BOSTADSKARRIÄRISTEN” ONS 13 OKT KL 18.00-19.00!

VÄLKOMNA TILL ÖPPEN FÖRELÄSNING: ”DEN OFRIVILLIGE BOSTADSKARRIÄRISTEN” ONS 13 OKT KL 18.00-19.00!

KOM OCH STÄLL ALLA FRÅGOR DU INTE FÅTT SVAR PÅ TILL PROFESSOR HANS LIND:
VEM FÅR BO? HUR SKA VI BO TILL RIMLIGA PRISER? VAR SKA DINA BARNBARN BO? VARFÖR ÄR BOSTADSMARKNADEN SÅ INFERNALISKT KNASIG?

Frågorna är många och för att försöka få svar på dem skrev den inflyttade stockholmaren Fredrik B Nilsson inledningen till ett bokmanus. En historia om hans egen flyttkarusell som hade sina rötter i svensk lantmylla och som gick helt bananas i slutet av 1990-talet då han anlände Stockholms central för att börja arbeta i huvudstaden.

Bokmanuset blev till bok när Hans Lind, professor i fastighetsekonomi (tidigare vid KTH), fulländade historien genom att addera sina perspektiv och förklaringar. Tillsammans gav författarna ut boken Att förstå bostadsmarknaden – genom historien om den ofrivillige bostadskarriäristen och den är nu kurslitteratur vid Fastighetsmäklarprogrammet vid Högskolan i Gävle.

Under föreläsningen ställer de sig frågan om vad en rättvis stad är och vilka politiska åtgärder som kan vara motiverade för att minska orättvisor.

Men framför allt vill de diskutera med dig, höra dina tankar och försöka besvara de frågor du har om den svenska bostadsmarknaden!

 

När: Ons 13 oktober kl 18.00-19.00

Var: Birgitta-salen i Medeltidsmuseet, Srömparterren

Kostnad: 60 kr

Obligatorisk anmälan: kansli@samfundetsterik.se